money.bgфото: , УикипедияХърватия иска да накара гражданите си да работят по-малко

...
money.bgфото: , УикипедияХърватия иска да накара гражданите си да работят по-малко
Коментари Харесай

Хърватия не иска гражданите ѝ да работят в неделя

money.bg

фото: , Уикипедия

Хърватия желае да накара жителите си да работят по-малко и да имат повече свободно време през почивните дни. През предходната седмица от държавното управление в Загреб показаха нов законопроект, който би трябвало да контролира и ограничи работата в неделя.

По думите на представителя на кабинета Марко Милич нормативният акт доста ще понижи броя на работещите и дейностите, които ще могат да се правят в неделя. Целта на тази смяна е възстановяване на салдото сред работа, свободно време и такова, прекарвано със фамилията, написа уеб сайтът Emerging Europe.

Действията на Загреб идват откакто през 2018 година Полша вкара сходно законодателство. След последните нововъведения в него, добавени преди месеци, магазините в страната имат право да работят по 7 недели в годината.

Данни на Евростат демонстрират, че към 2019 година хърватите имат една от най-продължителните работни седмици в Европейския съюз (ЕС). Хората там приблизително работят по 39,9 часа седмично. По-дълго време в служебни задължения прекарват единствено българите и румънците - надлежно 40,4 и 40,5 часа.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР